טלי שמעוני - קהילת מטפלות סובאדה בישראל https://sobada.co.il/practitioner/tali_shimony עיסוי בטני רחמי Thu, 13 Jul 2023 09:17:44 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://sobada.co.il/wp-content/uploads/favicon500-150x150.pngטלי שמעוני - קהילת מטפלות סובאדה בישראלhttps://sobada.co.il/practitioner/tali_shimony 32 32 אמבט ישיבה Sitz bathhttps://sobada.co.il/sitz-bath?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sitz-bath https://sobada.co.il/sitz-bath#respond Sat, 18 Feb 2023 19:07:01 +0000 https://sobada.co.il/?p=6469יש משהו בפשטות הזו של אמבט ישיבה (ישיבה בגיגית עם מים וצמחי מרפא) שכאשר אני מסבירה ומנחה חברות או מטופלות איך לעשות את זה, פעמים רבות זה מרגיש להן כאילו זה טריוויאלי, כאילו זה ידע שכבר קיים בתוכן איפשהו. רובן לא ראו את אמא שלהן או אחותן עושה אמבט כזה, וגם אני לא. הסיבה היא […]

The post אמבט ישיבה Sitz bath first appeared on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

The post אמבט ישיבה Sitz bath appeared first on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

]]>

יש משהו בפשטות הזו של אמבט ישיבה (ישיבה בגיגית עם מים וצמחי מרפא) שכאשר אני מסבירה ומנחה חברות או מטופלות איך לעשות את זה, פעמים רבות זה מרגיש להן כאילו זה טריוויאלי, כאילו זה ידע שכבר קיים בתוכן איפשהו. רובן לא ראו את אמא שלהן או אחותן עושה אמבט כזה, וגם אני לא. הסיבה היא כי שיטות הריפוי הפשוטות והחכמות והעתיקות שנשים היו עושות התמוססו והפסיקו לעבור בינינו כבעבר, כאשר היו משהו שבכלל לא צריך לדבר עליו, כי הוא פשוט נמצא בשימוש תדיר.

זה חלק משמעותי ממה שאנחנו עושות, מטפלות סובאדה, כקהילה, מעבירות את הידע שאנחנו מקבלות, מתוך רצון לאפשר את הכוח לריפוי עצמי.

אז מה זה אמבט ישיבה בגיגית? הכי פשוט. ישיבה בתוך גיגית עם מים פושרים\קרים\חמימים (תלוי בסיטואציה). במים האלה הושרו או בושלו צמחי מרפא.

אל תבלבלו, זו לא סאונת אדים לאגן, שבה יושבות מעל אדים של מים עם צמחי מרפא.

ישיבה זו היא בתוך המים, אשר מכסים את האגן. שאר הגוף, כולל הרגליים יכולים להישאר בחוץ.

הישיבה בתוך האמבט יכולה לסייע להקל ולקדם ריפוי במגוון מצבים:

חוסר איזון בפות ובנרתיק: זיהום, דלקת, פטרייה, גרד, שריפה, אודם, פציעה, עור מגורה, רקמות פגועות; דלקות בדרכי השתן; החלמה אחרי לידה (ממש מעולה לנפיחות, קרעים, חתך, טחורים, רגישות וכאב של הרקמות); טחורים ופיסורה; כאבי מחזור.

המים עם צמחי המרפא תורמים לזרימת הדם, פינוי גודש, ניקוי וחיטוי האזור (השפעה אנטי בקטריאלית אנטיספטית), הרגעה וחיזוק רקמות פגועות.

הוראות הכנה לאמבט ישיבה

(זה כמו להכין תה מאוד גדול ואז לשבת בתוכו 🙂

הביאי לרתיחה מים בסיר גדול יחסית.

כבי את האש והכניסי את צמחי המרפא. כסי את הסיר והמתיני עד שהתה הגדול פושר, לפחות 20 דקות.

העבירי דרך מסננת את הנוזל לתוך גיגית. ניתן כעת להוסיף במידת הצורך מלח ים אשר בעל תכונות אנטיספטיות לתוך הגיגית ולערבב.

מלאי את הגיגית המים במידת הצורך על מנת שכל האגן יהיה מכוסה. אפשר למלא מים עד לגובה הטבור כך שגם הבטן התחתונה תהיה מכוסה.

ודאי שהמים פושרים ונעימים לך.

התיישבי בתוך הגיגית לזמן של כעשרים דקות.

אפשר לחזור על זה באופן יומיומי. למשל, במידה ויש דלקת פעילה בפות (למשל קנדידה, בקטריאל וגינוזיס, הרפס) כדאי לעשות למשך שבועיים, ואפשר גם פעמיים ביום.

אחרי הישיבה רצוי לייבש היטב את אזור האגן.

אפשרויות נוספות:

אמבטיה – אפשר גם לעשות אמבטיה עם אותו תה גדול. לסנן את החליטה לתוך האמבטיה, להוסיף כוס מלח במידת הצורך.

באמבטיה ריכוז החליטה יהיה קטן יותר כי כמות המים שתוסיפי כדי למלא את האמבטיה מדללת באופן משמעותי. עם זאת, זה עדיין מועיל ומיטיב ובפני עצמו מרגיע ויהיה טוב למצבים של כאבי ראש, עייפות ותשישות, מתח, חוסר שקט, כאבי שרירים, אינסומניה.

ניתן להוסיף גם שמן אתרי עם תכונות אנטי מיקרוביאליות כמו לוונדר, רוזמרין, טימין ואורגנו. המינון לשמן אתרי הוא כ – 5 טיפות מכל סוג.


בקבוק
– כאשר האפשרות של גיגית לא נוחה או לא מתאימה מכל סיבה שהיא אפשר במקום גיגית או אמבטיה להשתמש בבקבוק שיש לו פקק שפריצר. נמזוג מהחליטה לתוך בקבוק. את שארית החליטה אפשר לשים במקרר ולשמור עד 3 ימים.

לבקבוק אפשר להוסיף כף מלח.

באמצעות הפיה שיש לה אפשרות להוציא זרם דק ובעזרת היד הפנויה, ניתן לשים מהחליטה המרוכזת על הפות והנרתיק בכל סיום ישיבה בשרותים (זה זמן נוח מאחר שזה קורה מספר פעמים ביום וגם המים יורדים לאסלה).
האפשרות הזו מאוד מומלצת אחרי לידה.
משהו נחמד נוסף באותו הקשר הוא להקפיא מראש חתיכות בד או פיסות מגבת שנטבלו בחליטה, ואחרי הלידה להניח אותם קפואות על הפות (אפשר על התחתונים).

צמחים מומלצים לשימוש:

  • למצבי דלקת וזיהום בפות ובנרתיק אפשר להשתמש בלוונדר, ציפורן החתול, רוזמרין, אורגנו, טימין.
  • לדלקות בדרכי השתן ניתן להשתמש באותם צמחים אך את השימוש בחליטה יש לעשות בשיטה עם הבקבוק, ולהוסיף כף מלח עבור כמות של בקבוק.
  • להחלמה אחרי לידה טוב להשתמש בציפורן החתול, לוונדר, קומפרי, קמומיל, ילקוט הרועים, מרווה.
  • לכאבי אגן טוב להשתמש בלוונדר וג'ינג'ר.

אנקדוטה היסטורית…

המילה sitz מגיעה מהפועל sitzen בגרמנית, שהיא כמובן לשבת.
השימוש באמבט ישיבה הוא עתיק ונפוץ בקרב מיילדות ונשות רפואה לטיפול והחלמה אחרי לידה וטחורים, אך לא רק, ולא רק לנשים. ב 1842 הומצא sitz bath ויקטוריאני באנגליה, אמבטית ישיבה מפוארת למדי, הרבה מעבר לגיגית, עשויה קרמיקה ובעלת משענת. אנשים היו באים למקומות שבהם היו עושים טיפולים הידרותרפיים עם מים מרפאים ממקום בשם Malvern. הטיפול באמצעות המים המרפאים נקרא Malvern Water Cure. נהגו להשתמש באמבט הישיבה הויקטוריאני במי מעיין מלוורן לטיפול בהרבה בעיות ביניהם בעיות במערכת העיכול, טחורים, מחלות כבד ועצירות.

לסיום

השיטה הפשוטה הזו, מאוד נגישה ומתאימה לכל גיל, כולל תינוקות, שניתן לעשות להן/ם אמבטיה עם החליטה (אפשר לעשות את החליטה עדינה). ובאופן כללי, להוסיף צמחי מרפא לכל מגע שלנו עם מים, בעיקר בכל מה שקשור לרחצה ושטיפה (גם בניקוי הבית למשל), נותן תחושה מרעננת ומחייה, מאווררת ומחדשת.

The post אמבט ישיבה Sitz bath first appeared on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

The post אמבט ישיבה Sitz bath appeared first on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

]]>
https://sobada.co.il/sitz-bath/feed 0
פשטות בכל פינה – צמחי מרפא לאמבט אדים לאגןhttps://sobada.co.il/herbs-for-a-steam-bath-pelvis?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=herbs-for-a-steam-bath-pelvis https://sobada.co.il/herbs-for-a-steam-bath-pelvis#respond Tue, 12 Jul 2022 14:55:41 +0000 https://sobada.co.il/?p=6357צמחים הם חלק מאיתנו, ואנחנו חלק מהם.  אנחנו ניזונות מצמחים, אנחנו נושמות אוויר שמתאים לגופנו בזכות הצמחים, אנחנו מתמוגגות מיופיים, מריחם, ומעוצמתם. גם אם לפעמים קשה לראות את זה מבעד לעולם שהתרחק מהנוכחות המודעת של צמחים, החיים שלנו לגמרי שזורים בהם. העמקת הקשר עם צמחים, ובכלל אלמנטים של הטבע, יכולה לפתוח לך את העיניים לאפשרות […]

The post פשטות בכל פינה – צמחי מרפא לאמבט אדים לאגן first appeared on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

The post פשטות בכל פינה – צמחי מרפא לאמבט אדים לאגן appeared first on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

]]>
צמחים הם חלק מאיתנו, ואנחנו חלק מהם.

אנחנו ניזונות מצמחים, אנחנו נושמות אוויר שמתאים לגופנו בזכות הצמחים, אנחנו מתמוגגות מיופיים, מריחם, ומעוצמתם. גם אם לפעמים קשה לראות את זה מבעד לעולם שהתרחק מהנוכחות המודעת של צמחים, החיים שלנו לגמרי שזורים בהם.

העמקת הקשר עם צמחים, ובכלל אלמנטים של הטבע, יכולה לפתוח לך את העיניים לאפשרות לפגוש בפשטות בכל פינה צמחים שהם מרפאים.

בתהליכי ריפוי אחת הדרכים להחלמה היא קבלת כלים לעבודה עצמית ולטיפול עצמי, והיכולת לשלב צמחים בתוך התהליך היא מתנה.

אמבט אדים לאגן הוא כלי מדהים לטיפול עצמי, שלפעמים נראה מורכב, אבל בעצם מאוד פשוט – ישיבה מעל קערת מים חמים שבושלו עם צמחי מרפא. אמבט האדים נעשה תוך שילוב של אלמנטים וכוחות בסיסיים של הטבע – אש, מים, אדמה וצמחים – וזה הופך את זה לנגיש לכל אחת, גם מבחינת עלות וגם מבחינת האפשרות הפיזית לבצע את זה.

אז אספר פה קצת על צמחי מרפא לשימוש באמבט אדים, כדי שתוכלי, תוכל לבחור לעצמך צמחים לאמבט אדים שלך, ונראה שזה ממש פשוט, גם אם את מרגישה שאין לך כרגע ידע מספק על תכונות של צמחים (שזה באמת עולם ומלואו).

נתחיל ברשימה של מספר צמחים נגישים שנמצאים סביבנו באדניות, בגינות הפרטיות והציבוריות:

לוונדר

רוזמרין

אזוב (זעתר)

בזיליקום

עשב לימוני

לואיזה

גרניום לימוני

מליסה רפואית

טימין

אורגנו

אלו צמחים בעלי מרכיב חשוב והוא השמן הנדיף, שאותו אנחנו יכולות להריח בקלות ולהתמוגג מהניחוח בזמן שיושבות מעל האדים. צמחים אלו מעולים לאמבט אדים, הם מייצרים פעולה של ניקוי ופינוי שמסייע לרחם בהשלת הרירית בזמן הווסת. הפעילות האנטי בקטריאלית שלהם עוזרת לשמור על הפלורה של הפות והנרתיק.

 

** חשוב לדעת שאף פעם לא נשתמש בשמנים אתריים לאמבט אדים לאגן – ריכוז החומר הפעיל בשמן גבוה מידי לפות ולנרתיק, בניגוד לריכוז שלו בצמח.

 

יש בשפע גדול צמחי בר המתאימים לשימוש באמבט אדים. למשל, סרפד, שיבולת שועל ופרחי תלתן ארגמן מאוד נפוצים בחורף ובסתיו.

אפשר גם להשתמש בחלקי צמחים נוספים שנמצאים במדף התבלינים כמו זרעי שומר, זרעי קימל ומקל קינמון.

משהו משמח נוסף זה שימוש בקליפת תפוז וקליפת לימון שנותנים ריח נהדר ותחושת ניקיון פנימי.

גם השימוש בצמחים מיובשים הוא מעולה. אפשר לייבש בעצמך ואפשר לרכוש בחנויות ובשווקים.

כדאי לשמור בצנצנת זכוכית ולא בשקיות פלסטיק.

רצוי לבחור צמחים ממקור אורגני ושלא עברו ריסוס. את כל הצמחים שציינתי ברשימה קל למצוא מיובשים, יחד עם קמומיל, ציפורן החתול ועלי כותרת של ורדים.

ואם אין באפשרותך להשיג כעת צמח טרי או מיובש, תמיד אפשר להשתמש בתיון 🙂

ואם גם תיון לא בנמצא, אז פעולת החום ואדי המים עושים עבודה נפלאה בעצמם.

בחירת הצמחים

קיים מגוון רחב של אפשרויות לבחור מתוכן. אפשר ליצור לעצמך תערובת מגוונת מארבעה, חמישה צמחים ואפשר גם להתמקד בצמח אחד או שניים.

אם יש צמח ספציפי שאת אוהבת –  את הריח או הטעם או המראה או הזכרון שלו עבורך – זה יכול לכוון אותך בבחירה. אמבט אדים לאגן נועד להיות נעים בגוף ובלב, ולענג את החושים שלנו מאוד מעמיק את החוויה והחיבור.

את איסוף ובחירת הצמחים אני ממליצה לעשות עם הרבה תשומת לב. החיבור מגיע כשתשומת הלב מובילה אותנו.

נכון שיש לצמחים תכונות כימיות ואנרגטיות לפיהן אפשר לבחור אותם, אבל אני ממליצה לא להסתמך רק על זה, אלא לעצור ליד הצמח, להרגיש אותו, להתבונן, להריח, ולזהות מה תחושה שאת מקבלת ממנו. הצמחים הם כמונו, חלק משושלות ארוכות של צמחים שגדלו פה, ומחזיקות בתוכם את הזכרון המולקולרי של מים ואדמה עתיקים.

אפשר להביא את הכוונה שלך והבקשה שלך לריפוי בזמן בחירת הצמח, בין אם זה צמח יבש, צמח שאספת מהאדנית או צמח מהבר.

תוך כדי, להיות בהכרת תודה לצמח על הריפוי שלו, ועל השמחה שהמפגש איתו מאפשר.


איזו כמות לשים בתוך הסיר שלי?

אם השימוש הוא בצמח טרי – אפשר לקחת ענף בגודל 15 ס"מ. אבל זה תלוי בצמח כמובן.

למשל, טימין ואורגנו הם צמחים קצת יותר חזקים ומייבשים אז כדאי לקחת מהם חתיכה קטנה יותר.

שווה להריח, למולל ולהרגיש.

עשב לימוני, לוונדר גרניום לימוני הם עדינים יחסית, ומתאימים לזמנים שיש צורך בריכוך ופתיחה של אזור האגן.

מליסה רפואית היא אנטי ויראלית, ולכן היא יכולה לסייע במצבים של יש נטייה לחזרתיות של וירוסים באזור הנרתיק וצוואר הרחם.

אפשר להתחיל מכמויות יותר קטנות אם יש ספק, ופשוט לבדוק איך התחושה. זה תהליך של למידה.

להכניס לתוך הסיר סה"כ 3-5 ענפים יפים זו כמות טובה.

לגבי צמחים מיובשים, אפשר לשים כף אחת או שתיים מכל צמח שבחרת.

* אם ידועה לך רגישות לצמח מסוים אז אל תעשי בו שימוש.

שתהיה ישיבה טובה, נעימה, מרפאת 🙂

 

מטפלות סובאדה רבות מלמדות ומנחות כיצד לעשות את סאונת האדים כולל הכוונה לשימוש בצמחי מרפא מתאימים.

אם תרגישי יותר בנוח לקבל הכוונה ראשונית, מוזמנת לפנות למטפלת סובאדה הקרובה אלייך.

פוסט זה הוא השלישי בסדרה בת שלושה פוסטים על סאונת אדים לאגן.
למאמר הראשון בסדרה – מה שמרפה – מרפא.
למאמר השני בסדרה – אמבט אדים לאגן בעונות המשתנות.

 

The post פשטות בכל פינה – צמחי מרפא לאמבט אדים לאגן first appeared on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

The post פשטות בכל פינה – צמחי מרפא לאמבט אדים לאגן appeared first on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

]]>
https://sobada.co.il/herbs-for-a-steam-bath-pelvis/feed 0
אמבט אדים לאגן בעונות המשתנותhttps://sobada.co.il/vsteam-seasons?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vsteam-seasons https://sobada.co.il/vsteam-seasons#respond Mon, 22 Nov 2021 10:27:10 +0000 https://sobada.co.il/?p=5255להיות עם המחזוריות אפשר להקביל את המחזור החודשי למחזור נוסף הקיים בטבע – לעונות השנה המשתנות ומתחלפות בהדרגתיות, כמונו. עונות השנה מהוות מחזוריות משמעותית ביותר בכל מה שקיים על פני כדור הארץ. המאמר הזה, השני בסדרה, מתאר את הקשר בין המחזור החודשי שלנו לעונות השנה ואת מקום שסאונת האדים (המכונה גם אמבט אדים) יכולה לקחת […]

The post אמבט אדים לאגן בעונות המשתנות first appeared on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

The post אמבט אדים לאגן בעונות המשתנות appeared first on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

]]>
להיות עם המחזוריות

אפשר להקביל את המחזור החודשי למחזור נוסף הקיים בטבע – לעונות השנה המשתנות ומתחלפות בהדרגתיות, כמונו.

עונות השנה מהוות מחזוריות משמעותית ביותר בכל מה שקיים על פני כדור הארץ.

המאמר הזה, השני בסדרה, מתאר את הקשר בין המחזור החודשי שלנו לעונות השנה ואת מקום שסאונת האדים (המכונה גם אמבט אדים) יכולה לקחת בכל עונה.

הווסת – זמן של חורף

נתחיל ביום הראשון של הווסת, שהוא בעצם היום הראשון של המחזור.

ביום הזה מתחיל הדימום, כלומר ההשלה של הרירית של הרחם אשר עיבתה, שמרה וטיפחה אותה לאורך המחזור שקדם לו.

את השלב הזה נקביל לעונת החורף. החורף הוא עונה של התכנסות עמוקה שמתחילה עוד בימי הסתיו. זהו זמן של התנקות, חלימה, הרהור, האטה והטענות מחדש.

בזמן הדימום לא נעשה סאונת אדים לאגן. אבל נרצה להתמסר לימי ההתכנסות ממקום של הקשבה עמוקה לצרכים בזמן הזה. כשיש צורך לחמם את הגוף ואת הרחם אז אפשר לעשות זאת עם מאכלים וחליטות מחממות, כרית חמה ומקלחת. אפשר לכרוך סביב האגן צעיף או בד לתמיכה.

השלב הפוליקולרי – זמן של אביב

לקראת סיום הווסת כבר מתחילה תנועה של התעוררות ובסיומה מגיע האביב, שבו יש הלך רוח של התעוררות מחדש לחיים, האנרגיה בגוף עולה, לבלוב ופריחה של עצמנו, סקרנות, התנסויות חדשות.

זה זמן מעולה להתחיל עם סאונת אדים לאגן.

לאחר סיום הווסת אפשר לעשות אמבט אדים עם משמעות של ההתחדשות הזו, עם כוונה של ניקוי ופתיחה של הגוף, של הזנה מחדש של הרחם. אפשר לשים לב אם יש צורך בהרפייה או שחרור של כאב או תקיעות שהגוף עוד זוכר מהווסת שזה עתה הסתיימה, ולתת לכך מקום בזמן סאונת האדים.

הביוץ – זמן של קיץ

האביב מתקדם ומתחלף בהדרגה לעונת הקיץ. זמן הביוץ הוא שיא הקיץ, והקיץ מחזיק בתוכו אנרגיה של שיא; שיא של חום, שיא של חופש, שיא של תקשורת ומילוליות.

זה זמן של פוריות ובשלות, הנאה מהפירות שלנו שהבשילו. זמן שיש בו קלילות ביחסים בין הפנימיות לבין מה שבחוץ. זוהי העונה בה רמות האסטרוגן גבוהות ביותר. הורמון זה עשוי לאפשר לנו, לעיתים רבות, להרגיש במיטבנו, גם כלפי פנים וגם כלפי חוץ.

אפשר לשים לב מה הצורך כאן בימים האלו ולהשתמש בסאונת אדים כדי להביא את הכוונה הזו; האם יש רצון לתמוך ולעודד את האנרגיה הזו של הביוץ, של שיא ההבשלה, של הפריצה?

או האם יש קיים צורך בזמן לבד עם עצמך בתוך ימים שבהם האנרגיה היא מאוד מופנית כלפי חוץ?

השלב הלוטאלי – זמן של סתיו

השיא הזה של הביוץ הוא נקודת מפנה במחזור החודשי, ואחרי קיץ ארוך רוחות הסתיו מתחילות לנשב.

יש בעונת הסתיו הרבה יופי, אוויר של התכנסות פנימה והתכוננות לחורף. עם זאת, לא מעט נשים חוות את נקודת המפנה הזו באופן מאתגר. למשל הכתמות שמתחילות מסיום הביוץ, אי נוחות וכאבים באגן, תסמונת קדם וסתית שמתחילה מוקדם בחודש ונשים אשר מתמודדות עם PMDD עשויות להרגיש את עוצמת השינוי מיד אחרי הביוץ.

הסתיו הוא זמן כזה שמבקש ומעודד התכנסות פנימה, במיטה בשמיכות העוטפות, בבית עם מרקים מחממים ומנחמים, זמן של התבוננות מהחלון ובהייה בגשמים הראשונים ובעצים המתנופפים ברוח לכאן ולכאן.

כל המהלך ההורמונלי בגוף משתנה, יש ירידה של אסטרוגן ועליה של פרוגסטרון. הרירית משנה את אופיה ומתארגנת לקבלה של עובר. הרחם שומרת על הרירית שהולכת ונהיית צפופה ואחידה יותר.

מה הצורך שלך בימים אלו? האם אמבט אדים לאגן בימים אלו יכול לסייע להביא את תשומת הלב ולעגן אותה פנימה? או אולי להביא עדינות ורכות לצד ההתמודדות עם השינויים ההורמונליים? או להזין את הרחם ולעודד את התנועתיות של האגן?

הימים שלפני הווסת הם כבר מתחילים להיות חורפיים למדי. הבקשה של הגוף להתכנסות, למנוחה, לשים את עצמך במרכז כבר מאוד נוכחת.

מעגל נסגר, מעגל נפתח

סאונת אדים לאגן רגע לפני הווסת מאפשרת זמן שכולו מוקדש להכרה בדימום שעוד רגע מגיע, לנפילה ההורמונלית וכל מה שבא עם זה. אורח החיים לא תמיד מאפשר את זה וזו הזדמנות להקדיש לזה זמן. הישיבה מעל האדים יכולה להוות הכנה לשחרור של הרירית כהזדמנות לתת מקום למשהו נוסף המבקש להשתחרר, למשל יצירה שהגיעה לסיומה, הריון שלא נקלט, כעס, תסכול ועצב שרוצים לצאת.

זו אפשרות להכנה לפרידה מהרירית, כהזדמנות לתת מקום למשהו שנפרדת ממנו.

ישיבה מעל האדים בימים לפני הווסת היא מאוד מומלצת למי שסובלת מכאבי מחזור. היא יכולה לסייע לרחם בהשלת הרירית באופן רך יותר, ולהקל על כאבי האגן.  (היא אינה מומלצת אם יש סיכוי שאת בהריון).

ואז שוב מגיעה הווסת, נקודת מפנה נוספת במחזור החודשי.

לעיתים קרובות יש תחושה גדולה של הקלה, של שחרור, ועבור רבות זה קורה לצד כאב גדול. בימים אלו יורד גשם והעננות הכבדה שהייתה מתחילה להתפזר, ושוב באופק האביב מתחיל להיראות…

* אופן ההתאמה של עונות השנה למחזור החודשי כאן הוא כמובן המלצה 🙂 בדקי עם עצמך איזו סנכרון עונתי מתאים עבורך לאופי השונה של ימי המחזור.

**אם אינך מקבלת וסת מכל סיבה שהיא, תוכלי בהקשבה עמוקה לזהות מה העונות הפנימיות שלך. תמיד אפשר להקביל אותן למחזור הלבנה, שתמיד חגה סביבנו ומזכירה לנו את המעגליות התמידית.

ישנן זמנים בחודש ובחיים שבהם רצוי לא לעשות את אמבט האדים. מטפלות סובאדה רבות מלמדות ומנחות כיצד לעשות את סאונת האדים כולל הכוונה לשימוש בצמחי מרפא מתאימים. מוזמנת לקבל הכוונה ראשונית ממטפלת הסובאדה הקרובה אלייך.

פוסט זה הוא חלק מסדרה בת שלושה פוסטים על סאונת אדים לאגן.

למאמר הראשון בסדרה – מה שמרפה – מרפא.

למאמר הבא בסדרה – פשטות בכל פינה – צמחי מרפא לאמבא אדים לאגן.

The post אמבט אדים לאגן בעונות המשתנות first appeared on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

The post אמבט אדים לאגן בעונות המשתנות appeared first on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

]]>
https://sobada.co.il/vsteam-seasons/feed 0
מה שמרפה מרפאhttps://sobada.co.il/relax-and-heal?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=relax-and-heal https://sobada.co.il/relax-and-heal#respond Mon, 19 Jul 2021 18:41:17 +0000 https://sobada.co.il/?p=4429הסובאדה היא עיסוי בטן ואגן, אבל לא רק. הסובאדה היא הלך רוח רחב של ראיית הגוף השלם, הנפש השלמה, הצרכים, הרצונות והחלומות, הסיפור, ההתמודדות, החולי, ההחלמה. הבטן והאגן, נושאים איתם את כל אלה. וכמו שהם יודעים לאחסן ולהחזיק את התחושות והרגשות העמוקים ביותר – מהמענגים ביותר ועד הכואבים ביותר – בהם גם מצויה היכולת לעבד, […]

The post מה שמרפה מרפא first appeared on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

The post מה שמרפה מרפא appeared first on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

]]>
הסובאדה היא עיסוי בטן ואגן, אבל לא רק. הסובאדה היא הלך רוח רחב של ראיית הגוף השלם, הנפש השלמה, הצרכים, הרצונות והחלומות, הסיפור, ההתמודדות, החולי, ההחלמה.
הבטן והאגן, נושאים איתם את כל אלה. וכמו שהם יודעים לאחסן ולהחזיק את התחושות והרגשות העמוקים ביותר – מהמענגים ביותר ועד הכואבים ביותר – בהם גם מצויה היכולת לעבד, להתמיר ולשחרר את מה שצריך לעבור הלאה.

שער משמעותי לריפוי של הרחם ושל כלל איברי האגן הוא ההרפייה. להביא הרפייה לתוך מקום שמחזיק כאב, בין הוא כאב עתיק, כאב רחוק או טרי, כאב חודשי או יומיומי, מאותת לגוף אפשרות לשינוי.

מהו אמבט האדים לאגן

אמבט אדים לאגן הוא שיטה נשית עתיקה, פשוטה וחכמה. מדובר בישיבה מעל סאונה של אדים חמים ונעימים שעולים מתוך מים וצמחי מרפא.

הישיבה מעל האדים המרפאים אמורה להיות מאוד נעימה. למעשה, זה מה שעומד בבסיס העניין, לתת למערכת העצבים הרגישה של הפות והנרתיק – האזור הכי אינטימי שלנו, אזור של רגישות, פגיעות ועוצמה – לפגוש נעימות וחמימות גדולים המאפשרים קודם כל להרפות. ומה שמרפה – מרפא.

זו הזדמנות לפגוש את איברי האגן שלנו ממקום שאינו פונקציונלי (למשל בדיקות וגינליות) ואינו מיני (כלומר שאינו באינטראקציה מינית).

אמבט האדים תומך במצבים רבים

אמבט אדים לאגן מביא ריפוי ותומך בגוף ובלב סביב מגוון של צרכים והתמודדויות:
כאבי וסת ומחזור, אנדומטריוזיס, דלקות בפות, בנרתיק ובדרכי השתן, קושי בקליטת הריון, שרירנים, ציסטות, הכנה לבדיקות ומעקבים הכרוכים בפעולות פולשניות, החלמה לאחר לידה, לאחר הפלה, אי סדירות במחזור החודשי, כאב בעת קיום יחסי מין, סימפטומים של גיל המעבר.

הישיבה מעל האדים נותנת תחושת רוגע עמוקה בגוף כולו, ומאפשרת שחרור רגשות מוחזקים באגן וגישה למרכז האנרגטי והיצירתי בגוף. זה כמו שער להעמקת החיבור, ההקשבה ותשומת הלב לקערת האגן.

כיצד משתלב אמבט האדים עם העיסוי

השילוב של עיסוי הבטן והאגן עם אמבט אדים הוא מדהים והם ממש משלימים אחד את השני.
למשל, אם את מתמודדות עם כאבי מחזור, נעשה את עיסוי הבטן החל מתום הווסת עד כשבוע לפני הווסת, ואז בשלושה ימים לפני הווסת, כאשר הרחם כבר מאוד רגישה ואולי גם כואבת, פחות ניגע בעיסוי באזור הרחם. זה זמן מצויין להשתמש בסאונת אדים לאגן ולהביא לרחם תנועה חמה, רכה ועוטפת שתעזור לה לרכך את השלת רירית הרחם החוצה.

רבות ממטפלות הסובאדה מנחות ומלמדות מטופלות איך לעשות את אמבט האדים ובאיזה אופן לשלב אותו במהלך הטיפולי הספציפי של כל אחת, כולל הכוונה לצמחי מרפא מתאימים.
חלק מהמטפלות אף מחזיקות כסא סאונה ומציעות את האפשרות לעשות את הישיבה אצלן בקליניקה.

אני ממליצה לכל אחת, עוד מהווסת הראשונה, להכניס את הישיבה כחלק מהטיפול העצמי השגרתי שלנו לחיים.

עוד מידע על אמבט האדים

אם את מעדיפה הכוונה ראשונית, את מוזמנת לחפש מטפלת באזור מגורייך.

* הפוסט הזה הוא חלק מסדרת פוסטים בנושא אמבט אדים וגינלי.
למאמר הבא בסדרה- אמבט אדים לאגן בעונות המשתנות.

The post מה שמרפה מרפא first appeared on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

The post מה שמרפה מרפא appeared first on קהילת מטפלות סובאדה בישראל.

]]>
https://sobada.co.il/relax-and-heal/feed 0