"אמא זה עכשיו יכאב ככה כל חודש?"
"לצערי, כן מאמי שלי"
אז זהו, שזה לא חייב להיות כך.
האם כאבים בזמן הוסת הכרחיים ?
היום בעידן בו השיח על מחזור הרבה יותר פתוח, אפשר להגיד את זה – כאבי מחזור, או ליתר דיוק, כאבי וסת – לא חייבים להיות. כ-70% מהנשים סובלות מכאבי וסת.
כאשר נערה תגיע לגיל בגרות ותקבל וסת בפעמים הראשונות – היא תשמע את החוויות של אמה וסבתה, תגלה שהן סבלו מכאבי וסת ותחשוב שזה נורמלי ותקין.
היא תדבר עם חברות שלה ותגלה שגם להן כואב.
בתור נערה מתבגרת, בזמנים שלא כאב לי חשבתי שמשהו לא בסדר אצלי, כי הרי לכולן כואב. במהלך הלימודים שלי הבנתי שהוסת באופן טבעי לא צריכה לכאוב – הכאב הוא איתות של הגוף שמשהו לא בסדר והגוף יצא מאיזון.
הגורמים לכאבים בזמן הוסת
זה יכול להיות קשור לחוסר בתנועה של אותה נערה – אורח החיים שלנו כיום פחות פעיל מפעם. אנחנו יושבות יותר, לא עוסקות בפעילות גופנית ויש פחות תנועה באגן, דבר המוביל לתקיעות באזור האגן. כלומר, פחות צ'י – אנרגיית החיים – מגיע לאיזור ואין אנרגיה מספקת שתניע את הדם החוצה.
דבר נוסף שיכול להשפיע ומאוד נפוץ היום, הוא חולצות בטן – על פי הרפואה הסינית הבטן שלנו צריכה להיות מכוסה כדי שהקור לא יחדור לרחם, מאחר וקור גורם לכיווץ. גם כאן הכיווץ מקשה על הדם לצאת החוצה, והרחם מתכווץ כדי שהדם יצא החוצה, דבר הגורם לכאב.
גם חודש עמוס רגשית יכול להשפיע על המחזור. רגשות הם גם ביטוי של צ'י. בגיל ההתבגרות יש נטייה לחוות את כל קשת הרגשות, ולא לשתף אחרים במה שעובר עליך. כך שרגש שתקוע בתוכנו פוגע בזרימה חלקה של צ'י.
כיצד טיפול סובאדה עוזר בהתמודדות עם כאבי וסת
באמצעות טיפול סובאדה אנחנו מראות שאפשר גם אחרת. אנחנו עוזרות לגוף להיזכר מהי הדרך הנכונה. מזכירות לו שלא צריך לכאוב כל חודש. אנחנו מחזירות את התנועה ההרמונית ומלמדות גם אותך – איך לעסות את הבטן ולהביא את עצמך להרמוניה, כדי שתגדלי ותוכלי לומר לבנותייך, שוסת לא צריכה לכאוב.