במאמר זה אנסה להראות את קווי הדמיון בין שתי הרפואות המופלאות שזכיתי להכיר, להעמיק ולטפל באמצעותן בנשים.
הרפואה הסינית והסובאדה
הרפואה הסינית היא רפואה מסורתית, עתיקה ומעמיקה שמחוברת באופן ישיר לטבע, להשפעות של אקלים, להבנה שהאדם מושפע מהאקלים האנרגטי והריגשי שסובב אותו ומצוי בתוכו.
מטרת רפואה זו, בין השאר, 'לחנך' מחדש את האיברים הפנימיים לשוב לאיזון שלהם, למלא את הצ'י של כל איבר באופן המיטבי על מנת שכל מחולל מחלה שנתקע בגוף יוכל להשתחרר ולצאת מהגוף.
סובאדה אף היא רפואה מסורתית שבבסיסה ידע קדום ועתיק שאמנם ממוקדת בבריאות איברי הבטן והאגן אך מבקשת גם היא להשיב את האיברים למקומם.
שתי הרפואות מבקשות לפתוח כיוון לחיוניות הטבעית המלאה שיש לכל אחת, בגופה ובנפשה, על ידי הקשבה מעמיקה קודם כל לכל אישה ולסיבה שבגללה הגיע חולי או חוסר איזון.
ההקשבה
ברפואה הסינית ההקשבה נעשית על ידי כמה סוגי אבחון אך בעיקר על ידי הקשבה לדופק. אבחנת הדופק הסינית נעשית על ידי מדידת הדופק ב- 12 עמדות שונות כאשר כל עמדה מבטאת את הצ'י של איבר פנימי אחר. עוד דרכי אבחנה, הסתכלות והקשבה הן על ידי התבוננות במבנה הגופני, הסתכלות על הלשון, אבחנת בטן דרך מגע ועוד.
בסובאדה ההקשבה נעשית על ידי השיחה הראשונית וגם על ידי המגע עצמו. בשאלון המעמיק יש שאלות המתייחסות לקשר של האישה לגופה, לרחם שלה, לכאב שאולי הצטבר ברחם ואף לעוד רגשות, לנשים במשפחתה, כבר מגיל הנערות. ישנה התייחסות לחוויות שחוותה כמו קבלת הווסת, הריונות, הפלות, טראומות, לידות ועוד. ההקשבה למטופלת, לדברים שאמרה ואף לדברים שלא אמרה
גם דרך המגע, כבר בהנחת הידיים הראשונה עולה אינפורמציה , מתחילה למידה של מה מרגיש מאוזן ומה חסום, אם יש אזור שמכיל כאב ומבקש לא להיכנס עמוק עדיין או דווקא מקום שמאפשר יותר העמקה פנימה.
דרך המגע ניתן לאבחן האם יש רצועות שהתקצרו, האם תחושת חסימה שמעוררת לבדוק יותר לעומק, האם האגן לא מאוזן ולכן הרחם ושאר איברי הבטן והאגן מושפעים ועוד ועוד.
הקשר בין הרחם ללב
שתי הרפואות מדגישות את הקשר העמוק שקיים בין הרחם ללב, וכל אחת עוזרת להשיב ולהחיות את הקשר הזה באופן שונה.
המרידיאן המחבר בין הרחם ללב נקרא bao-mai והוא הרבה פעמים האחראי לכל מיני בעיות גניקולוגיות. כשיש חסימה בערוץ זה תהיה המון תקיעות בחלק התחתון של הגוף, לא רק באזור הרחם עצמה אלא גם בכל כלי הדם המזרימים דם לאזור. יכול להיווצר קור ברחם, הצטברות של ליחה ועוד.
בטיפול הסובאדה העבודה על הקשר בין הלב לרחם מתחיל עוד בשלב התשאול והשיחה. רבות מהשאלות מתייחסות למצבה הריגשי של המטופלת, לקשר עם האמא, לזמן קבלת הווסת, לחוויה המינית הראשונה, לקשרים אינטימיים, ללידות ,הפלות ולעוד היבטים נשיים ועמוקים יותר בחייה.
דרך השיחה יכולה להגיע עזרה גם למחסומים כאלה ובכך לשחרר הרבה מהחסימות בין הלב לרחם.
אני מוצאת ששתי הרפואות עובדות נפלא יחד ויכולות להביא ריפוי שלם לכל אישה שמבקשת להחלים ולהירפא.