קהילת מטפלות סובאדה בישראל​

פילטר למטפלות

קהילת מטפלות סובאדה בישראל​

פילטר למטפלות

אמבט אדים לאגן בעונות המשתנות

להיות עם המחזוריות

אפשר להקביל את המחזור החודשי למחזור נוסף הקיים בטבע – לעונות השנה המשתנות ומתחלפות בהדרגתיות, כמונו.

עונות השנה מהוות מחזוריות משמעותית ביותר בכל מה שקיים על פני כדור הארץ.

המאמר הזה, השני בסדרה, מתאר את הקשר בין המחזור החודשי שלנו לעונות השנה ואת מקום שסאונת האדים (המכונה גם אמבט אדים) יכולה לקחת בכל עונה.

הווסת – זמן של חורף

נתחיל ביום הראשון של הווסת, שהוא בעצם היום הראשון של המחזור.

ביום הזה מתחיל הדימום, כלומר ההשלה של הרירית של הרחם אשר עיבתה, שמרה וטיפחה אותה לאורך המחזור שקדם לו.

את השלב הזה נקביל לעונת החורף. החורף הוא עונה של התכנסות עמוקה שמתחילה עוד בימי הסתיו. זהו זמן של התנקות, חלימה, הרהור, האטה והטענות מחדש.

בזמן הדימום לא נעשה סאונת אדים לאגן. אבל נרצה להתמסר לימי ההתכנסות ממקום של הקשבה עמוקה לצרכים בזמן הזה. כשיש צורך לחמם את הגוף ואת הרחם אז אפשר לעשות זאת עם מאכלים וחליטות מחממות, כרית חמה ומקלחת. אפשר לכרוך סביב האגן צעיף או בד לתמיכה.

השלב הפוליקולרי – זמן של אביב

לקראת סיום הווסת כבר מתחילה תנועה של התעוררות ובסיומה מגיע האביב, שבו יש הלך רוח של התעוררות מחדש לחיים, האנרגיה בגוף עולה, לבלוב ופריחה של עצמנו, סקרנות, התנסויות חדשות.

זה זמן מעולה להתחיל עם סאונת אדים לאגן.

לאחר סיום הווסת אפשר לעשות אמבט אדים עם משמעות של ההתחדשות הזו, עם כוונה של ניקוי ופתיחה של הגוף, של הזנה מחדש של הרחם. אפשר לשים לב אם יש צורך בהרפייה או שחרור של כאב או תקיעות שהגוף עוד זוכר מהווסת שזה עתה הסתיימה, ולתת לכך מקום בזמן סאונת האדים.

הביוץ – זמן של קיץ

האביב מתקדם ומתחלף בהדרגה לעונת הקיץ. זמן הביוץ הוא שיא הקיץ, והקיץ מחזיק בתוכו אנרגיה של שיא; שיא של חום, שיא של חופש, שיא של תקשורת ומילוליות.

זה זמן של פוריות ובשלות, הנאה מהפירות שלנו שהבשילו. זמן שיש בו קלילות ביחסים בין הפנימיות לבין מה שבחוץ. זוהי העונה בה רמות האסטרוגן גבוהות ביותר. הורמון זה עשוי לאפשר לנו, לעיתים רבות, להרגיש במיטבנו, גם כלפי פנים וגם כלפי חוץ.

אפשר לשים לב מה הצורך כאן בימים האלו ולהשתמש בסאונת אדים כדי להביא את הכוונה הזו; האם יש רצון לתמוך ולעודד את האנרגיה הזו של הביוץ, של שיא ההבשלה, של הפריצה?

או האם יש קיים צורך בזמן לבד עם עצמך בתוך ימים שבהם האנרגיה היא מאוד מופנית כלפי חוץ?

השלב הלוטאלי – זמן של סתיו

השיא הזה של הביוץ הוא נקודת מפנה במחזור החודשי, ואחרי קיץ ארוך רוחות הסתיו מתחילות לנשב.

יש בעונת הסתיו הרבה יופי, אוויר של התכנסות פנימה והתכוננות לחורף. עם זאת, לא מעט נשים חוות את נקודת המפנה הזו באופן מאתגר. למשל הכתמות שמתחילות מסיום הביוץ, אי נוחות וכאבים באגן, תסמונת קדם וסתית שמתחילה מוקדם בחודש ונשים אשר מתמודדות עם PMDD עשויות להרגיש את עוצמת השינוי מיד אחרי הביוץ.

הסתיו הוא זמן כזה שמבקש ומעודד התכנסות פנימה, במיטה בשמיכות העוטפות, בבית עם מרקים מחממים ומנחמים, זמן של התבוננות מהחלון ובהייה בגשמים הראשונים ובעצים המתנופפים ברוח לכאן ולכאן.

כל המהלך ההורמונלי בגוף משתנה, יש ירידה של אסטרוגן ועליה של פרוגסטרון. הרירית משנה את אופיה ומתארגנת לקבלה של עובר. הרחם שומרת על הרירית שהולכת ונהיית צפופה ואחידה יותר.

מה הצורך שלך בימים אלו? האם אמבט אדים לאגן בימים אלו יכול לסייע להביא את תשומת הלב ולעגן אותה פנימה? או אולי להביא עדינות ורכות לצד ההתמודדות עם השינויים ההורמונליים? או להזין את הרחם ולעודד את התנועתיות של האגן?

הימים שלפני הווסת הם כבר מתחילים להיות חורפיים למדי. הבקשה של הגוף להתכנסות, למנוחה, לשים את עצמך במרכז כבר מאוד נוכחת.

מעגל נסגר, מעגל נפתח

סאונת אדים לאגן רגע לפני הווסת מאפשרת זמן שכולו מוקדש להכרה בדימום שעוד רגע מגיע, לנפילה ההורמונלית וכל מה שבא עם זה. אורח החיים לא תמיד מאפשר את זה וזו הזדמנות להקדיש לזה זמן. הישיבה מעל האדים יכולה להוות הכנה לשחרור של הרירית כהזדמנות לתת מקום למשהו נוסף המבקש להשתחרר, למשל יצירה שהגיעה לסיומה, הריון שלא נקלט, כעס, תסכול ועצב שרוצים לצאת.

זו אפשרות להכנה לפרידה מהרירית, כהזדמנות לתת מקום למשהו שנפרדת ממנו.

ישיבה מעל האדים בימים לפני הווסת היא מאוד מומלצת למי שסובלת מכאבי מחזור. היא יכולה לסייע לרחם בהשלת הרירית באופן רך יותר, ולהקל על כאבי האגן.  (היא אינה מומלצת אם יש סיכוי שאת בהריון).

ואז שוב מגיעה הווסת, נקודת מפנה נוספת במחזור החודשי.

לעיתים קרובות יש תחושה גדולה של הקלה, של שחרור, ועבור רבות זה קורה לצד כאב גדול. בימים אלו יורד גשם והעננות הכבדה שהייתה מתחילה להתפזר, ושוב באופק האביב מתחיל להיראות…

* אופן ההתאמה של עונות השנה למחזור החודשי כאן הוא כמובן המלצה 🙂 בדקי עם עצמך איזו סנכרון עונתי מתאים עבורך לאופי השונה של ימי המחזור.

**אם אינך מקבלת וסת מכל סיבה שהיא, תוכלי בהקשבה עמוקה לזהות מה העונות הפנימיות שלך. תמיד אפשר להקביל אותן למחזור הלבנה, שתמיד חגה סביבנו ומזכירה לנו את המעגליות התמידית.

ישנן זמנים בחודש ובחיים שבהם רצוי לא לעשות את אמבט האדים. מטפלות סובאדה רבות מלמדות ומנחות כיצד לעשות את סאונת האדים כולל הכוונה לשימוש בצמחי מרפא מתאימים. מוזמנת לקבל הכוונה ראשונית ממטפלת הסובאדה הקרובה אלייך.

פוסט זה הוא חלק מסדרה בת שלושה פוסטים על סאונת אדים לאגן.

למאמר הראשון בסדרה – מה שמרפה – מרפא.

למאמר הבא בסדרה – פשטות בכל פינה – צמחי מרפא לאמבא אדים לאגן.

אהבת את המאמר? מוזמנת לשתף!

עוד מאמרים שווים בבלוג שלנו

רירית הרחם וטיפול סובאדה
אמבט ישיבה טיפול עצמי כאבי מחזור
עיסוי רחם, עיסוי בטן ואגן
טיפול בכאב אנדומטריוזיס
סובאדה והסאקרום
קודם
הבא